08.12.2020

Beneficiile somnului pentru un stil de viață sănătos

O dietă echilibrată, exerciții fizice periodice și odihnă pe măsură. Puzzle-ul unei stări generale de bine nu ar fi complet fără rolul vital pe care îl joacă somnul în viața noastră. Atunci când starea de oboseală și lipsa de atenție te însoțesc de la începutul zilei și până la final, trebuie să te întrebi serios dacă îi oferi organismului tău suficient somn. 

Problemele cauzate de privarea de somn apar fără vreun avertisment, iar rolul lor pe termen lung poate fi serios. Modurile în care gândim, în care reacționăm la stimuli externi, în care performăm la locul de muncă și în care relaționăm cu cei din jurul nostru sunt direct proporționale cu orele pe care le petrecem în fiecare noapte dormind. 

Pentru ca somnul să vină repede și să fie lin, trebuie să creezi o atmosferă cât mai aerisită în dormitor și să renunți la obiceiul minutelor petrecute cu ochii în smartphone înainte de culcare. Cu trei mese și cu două gustări, atent calculate caloric, LifeBox te ajută să eviți excesul de la cină, pentru un somn fără stări de agitație cauzate de digestia grea.

Printre cele mai importante beneficii pe care somnul le aduce în viața ta, se numără:

Imunitate sporită

Dacă vrei siguranța că anticorpii tăi luptă pentru tine de fiecare dată când virusurile și agenții patogeni din mediul extern te amenință, asigură-te că dormi destul. Organismul nostru produce imunohormoni și anticorpi pe perioada somnului, ceea ce face ca numărul cât mai mare de ore pe care îl acordăm acestei activități să fie foarte important. Un corp odihnit nu este doar mai rezistent în fața bolii, ci reușește să își grăbească și perioada de convalescență.

Mai multă forță și vitalitate

Nu doar sala de fitness te ajută să capeți mai multă forță, ci și dormitorul. Obiceiul sănătos de a dormi suficient stimulează creșterea masei musculare și inhibă producerea de hormoni care favorizează apetitul. Somnul de slabă calitate generează consum inutil de energie, iar sursa de unde corpul se aprovizionează nu este alta decât țesutul muscular. 

Sprijin în lupta cu kilogramele în plus

Somnul deficitar are un efect direct asupra creșterii în greutate, din cauza efectului de creștere a nivelului de grelină, un hormon care amplifică starea de foame. Când dormi destul, îți ajuți corpul să câștige o senzație sațietate, prin stimulărea hormonului numit leptină. 

Memorie mai precisă

Cel mai important beneficiar al unui somn bun este sistemul nervos central. Fără o odihnă corespunzătoare, proteinele care ajută la deteriorarea celulelor moarte nu mai sunt eliberate în creier cu aceeași eficiență. În cazul copiilor, hormonii de creștere sunt produși cu predilecție în perioada nocturnă, ceea dovedește în plus importanța somnului. Starea emoțională echilibrată depinde de un somn bun, a cărui lipsă pe termen lung poate duce, în cazuri extreme, la depresie și la episoade de anxietate.

Îmbătrânire mai lentă a tenului

Dacă ai făcut un obicei din a face nopți albe sau dacă întârzii în a lua măsuri care să îți stimuleze somnul bun, nu te mira dacă vei observa semne pe fața și pe corpul tău. Efectele negative asupra tenului sunt cauzate de lipsa cortizolului, un element cunoscut sub numele de hormon al stresului. Atunci când dormi bine și destul, nivelul cortizolului scade, iar colagenul din piele va fi stimulat, pentru mai multă elasticitate și pentru o textură fină. 

Dacă ai probleme cu somnul, rezolvarea lor nu este nici pe departe la fel de grea, pe cât de neplăcute pot fi efectele acestei disfuncții pe termen lung. Prin înțelegerea pe deplin a beneficiilor somnului, vei putea trece la măsuri care să te ajute.

Enjoy SLEEPing!

Beneficiile somnului pentru un stil de viață sănătos

Citeste si...

ECHILIBRUL ÎNTRE ALIMENTAȚIE ȘI SUPLIMENTE

ECHILIBRUL ÎNTRE ALIMENTAȚIE ȘI SUPLIMENTE

A venit vremea să discutăm și despre echilibru. Echilibrul dintre alimentație și suplimentele nutritive. Până să găsim echilibrul dintre acești 2 factori esențiali pentru un stil de viață sănătos, vă invit să vedem ce ar însemna  pe scurt o...

Ce trebuie sa stii despre Meniul Keto

Ce trebuie sa stii despre Meniul Keto

Scăzut în carbohidrați și proteină, însă cu un procent ridicat de grăsimi , Meniul Keto a fost dezvoltat în urma solicitărilor primite. Conține 3 mese pe zi compuse din 70 - 80% grăsimi sănătoase , 15 - 25% proteine și aproximativ 5%...

Concurs Carucior Posh Baby- Leclerc & Regulament

Concurs Carucior Posh Baby- Leclerc & Regulament

Super mămici și tătici din comunitatea LifeBox, împreună cu Posh Baby Brands v-am pregătit un concurs pe "4 roți" pentru cei mai mici "piloți"! Ce trebuie să faci: plasează o comandă pe lifebox.ro, orice meniu...