Atenție! Plasarea comenzilor în București și IF pentru livrare ziua următoare se face până la ora 06:00!   
24.11.2021

Frustrarea este normală atunci când modifici stilul alimentar și îți arată că schimbarea funcționează

Mesele organizate reprezintă principala nevoie a tuturor pentru o bună disciplină alimentară.

Am stat de vorbă cu Raluca despre cum a ajutat-o LifeBox să își schimbe comportamentul alimentar și ce a câștigat din asta.

 

Ne-ai spus că erai conștientă de lucrurile pe care nu le făceai bine din punct de vedere alimentar înainte de LifeBox. Care au fost acestea și cum a fost trecerea la meniurile LifeBox?

Eu știu despre mine că sunt furioasă când nu mănânc și că sunt obișnuită să mănânc o cantitate mare astfel încât să îmi ajungă până când voi mai avea timp în ziua respectivă să iau masa. Faptul că trebuia să îmi organizez mesele mi-a produs destul de multa frustrare la început dar am învățat din meseria pe care o am că frustrarea arată ca e ceva ce trebuie schimbat acolo.

Odată cu LifeBox, a venit și răspunsul clar al acestei nedumeriri: a avea mesele organizate era principala mea nevoie. Iar apoi, am mai realizat faptul că neavând o bună organizare, cantitățile de mâncare erau disproporționate comparativ cu nevoile.

 

Ce sperai să se întâmple în urmă dietei LifeBox, care a fost obiectivul tău?

Sincer, primul obiectiv a fost acela de a-mi testa teoria dezorganizării despre care vă spuneam mai sus și am reușit. Apoi, mi-am dorit să scot carnea din alimentație o vreme și să văd cum mă simt o dată cu asta, una dintre dificultățile pe care le-am întâmpinat cu o dietă anterioară fiind la nivelul tractului intestinal. Eram tot mai convinsă că ritmul meu nu este unul eficient: nici cu odihnă, nici cu muncă și nici cu alimentația.

Kilogramele nu au fost o prioritate, dar m-am bucurat să văd și 2 centimetri în minus la șolduri după o lună de LifeBox.

 

Care au fost provocările emoționale pe care le-ai avut o dată cu schimbarea stilului alimentar?

Uai, asta a fost mai greu decât orice :)). Pentru că în prima săptămâna am fost mai frustrată decât mi-am putut imagina. Eu voiam să mănânc în ritmul meu și ce voiam eu. Am fost exact ca în carte: Odată ce produci o schimbare comportamentală și sistemul emoțional reacționează și întâi de toate îți arată că este ceva nou prin frustrarea pe care o simte.

Dar o dată cu trecerea zilelor și cu faptul că mă adaptam tot mai bine noului mod de a mânca s-a redus și frustrarea. Mi-am mai dat seama cât de ușor ne este să cădem în capcana mecanismelor vechi atunci când nu avem resurse să gestionăm noul mod de a funcționa.

 

Ce beneficii ai avut cu LifeBox?

Beneficiul major este pe partea de organizare a meselor și a zilelor, până la urmă. Iar apoi, o dată cu aceste provocări o mai bună conștientizare a felului în care mă alimentez și modul în care a fi conștientă de ce mănânc și de stările care vin o dată cu asta mă ajută nu doar în a mă simți mai bine fizic, ci și emoțional. 

 

Cum te-ai simțit fizic după primele săptămâni cu LifeBox?

Ușoară și liberă :)) știu că sună ciudat, dar am simțit o libertate care a venit o dată cu a nu mai fi nevoie să mă gândesc mereu ce să mănânc și cum să mănânc pentru a mă simți bine și pentru a fi corect felul în care mănânc.

 

Cum a fost LifeBox din punct de vedere culinar și ce preparate ți-au plăcut?

Culinar a fost foarte divers. Nu aș fi putut niciodată să gătesc acasă atât de multe preparate cu atât de multe ingrediente și condimente. Iar dincolo de orezul negru cu fructe de mare pe care l-am adorat, cel mai mult mi-au plăcut gustările: diverse creme și budinci și prăjituri dulci, dar fără zahăr. Vă dați seama?!?!

 

Cu ce diferă dietă cu LifeBox față de alte tipuri de diete?

În primul rând, că este cineva care îți livrează dieta la ușa. Nimic nu se compară cu a te trezi dimineața și a avea în fața ușii cutia cu meniul pentru toată ziua. Iau acasă micul dejun, îmi las cina în frigider și restul preparatelor pleacă cu mine la cabinet sau pe unde mai am de mers. Este atât de ușor să mănânci sănătos în acest fel!

 

Ce înseamnă pentru tine LifeBox?

Un stil de viață! Mă ajută să petrec mai mult timp cu mine și cu cei din jur, dar și să fiu foarte atentă la ce mesaje îmi transmite corpul pentru că am învățat să mi-l ascult mult mai bine.

 

De profesie Psiholog Doctor, Raluca Anton are o prezență constantă în viața publică ajutându-i pe oameni să se cunoască mai bine și să crească din punct de vedere personal. Datorită programului încărcat a ajuns să sară peste mese și să mănânce atunci când apuca, iar asta o făcea să nu se mai simtă bine în propria piele.

Frustrarea este normală atunci când modifici stilul alimentar și îți arată că schimbarea funcționează

Citeste si...

Atenție! Modificare ora maximă preluare comenzi/ modificari pentru livrare ziua următoare!

Atenție! Modificare ora maximă preluare comenzi/ modificari pentru livrare ziua următoare!

Știi că suntem calculați, numărăm calorii, cântărim și împărțim la 3… mese și 2 gustări, iar pentru asta avem nevoie de predictibilitate, mai ales într-o perioadă incertă. Și facem asta pentru a-ți oferi în continuare aceeași calitate cu...

Meniul Office, pentru cei ocupați, dar conștienți de importanța unui stil de viață sănătos

Meniul Office, pentru cei ocupați, dar conștienți de importanța unui stil de viață sănătos

Prin meniurile LifeBox am încercat să dovedim că alimentația bazată pe preparate sănătoase nu înseamnă condamnarea la o dietă severă sau o paletă monotonă de gusturi. Meniul Office este adresat celor pentru care cea mai prețioasă resursă este...

Știu, am avut o cerere neobișnuită pentru o proaspătă mămică: am vrut să CÂȘTIG kilograme folosind LifeBox

Știu, am avut o cerere neobișnuită pentru o proaspătă mămică: am vrut să CÂȘTIG kilograme folosind LifeBox

Am discutat cu Fica despre cum a fost să renunțe să mai sară peste mese și cum a ajutat-o LifeBox să nu mai piardă kilograme după sarcină.   Ce te-a determinat să alegi LifeBox în calitate de tânără mămică? Am observat la un...